Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. kovo 10 d., sekmadienis

Originalios vazos – namų puošmena


Kuo toliau, tuo labiau susidaro įspūdis, jog susikurti išskirtinį namų dizainą yra tiesiog neįmanoma. Būtent dėl šios priežasties daug žmonių pasirenka lengviausią kelią ir pritampa prie daugumos, pasiduoda bandos jausmui. Tačiau mūsų pasiūlymas būtų kiek kitoks – nepasiduokite visuotinei nuomonei apie šablonu tampantį interjerą ir savo rankomis sukurkite tam tikras detales, kurios galėtų padėti padaryti namus išskirtinius bent jau savų draugų tarpe. Kaip tai padaryti? Yra daug būdų, bet šiandien pasiūlysime vieną paprastesnių, kurį turėtų sugebėti padaryti tiek labai kruopštus ir daug laiko turintis žmogus, tiek tas, kuris nusprendė paįvairinti savo rutiną nesudėtingu dirbiniu.
Siūlome pasigaminti originalią vazą. Ko prireiks jos gamybai? Ogi visai nedaug:
  • Siūlų (spalvą ir storį galite rinktis visiškai laisvai; taip pat norui esant galite derinti prie tam tikrų kambario dizaino detalių, tuomet pasieksite dar nuostabesnį rezultatą);
  • Skystų klijų (lipalo);
  • Žirklių;
  • Teptuko;
  • Butelio (kokį butelį pasirinksite, tokia forma bus ir vazos).
Jei jau turite visas priemones (o daugelį jų turbūt nesunkiai radote namuose), galime aptarti ir vazos gamybą.  
Pirmiausia nuplaukite visas etiketes bei lipdukus, esančius ant butelio šonų. Kuomet indas jau paruoštas, laikas imtis jo dekoro. Tad pradėkite tepti klijus (galite tepti klijus tiek nuo apačios, tiek nuo viršaus). Tačiau labai neskubėkite, neleiskite klijams nudžiūti. Jais padengtą vietą apvyniokite pasirinktaisiais siūlais ir tęskite darbą. Kai dekoruosite visą formą, būsite baigę darbą. Neužmirškite, kad lipalui nudžiūti reikia maždaug vienos ar dviejų dienų, tad  tuo laikotarpiu pagamintosios vazos geriau per daug neliesti.
 
Tai yra gaminimo pagrindai, o norint kažko ypatingo, galite kurti įvairius raštus bei derinti spalvas. Pavyzdžiui žmonės, kurie itin mėgsta raudonas rožes, galėtų pasigaminti vazą, kurios spalvos būtų pilka – raudona ir gavę gėlę bei ten pamerkę pasiektų itin kerintį vaizdą. Tad neribokite savo fantazijos bei paverskite namus tokia vieta, kurioje malonu ir jauku būti.

3 komentarai: